Další materiály v matracích

Kromě taštiček, různých druhů pěny, latexu a materiálů na vytvrzení matrace jako je kokosová deska a konoplné vlákno Orto Hemp se v matracích používají ještě materiály, které to celé udrží pohromadě - lepidla a nábytkové síťky. Některé modely prošly inovací a místo nábytkové síťky se používá len. My vám ohledně našich matrací nic netajíme - povíme vám o nich všechno.

Lepidla

Lepidlo v matracích musí splňovat dvě hlavní funkce. Spojení musí být kvalitní a dlouhodobé a musí rychle uschnout. Termolepidlo se používá k uchycení a upevnění různých vrstev v matraci, například latexové a kokosové desky. Lepidlo se nanáší při vysoké teplotě, velmi rychle schne a nemá téměř žádný zápach. Tento druh lepidla je přímo vyvinut pro výrobce matrací a proto obsahuje mnohem vyšší procento přírodních materiálů než klasické nábytkové lepidlo využívané ke spojování dřevěných částí skříní či postelí. Přes 80% matrací a materiálů Vegas se lepí termolepidlem. Latexové lepidlo ze 100% latexu se používá k lepení latexových bloků a desek. Tento druh lepidla schne mnohem déle, proto se používá ke spojování měkkých materiálů. Kvalita spoje je srovnatelná s termolepidlem.

Nábytková síťka

Nábytková síťka se používá k oddělení měkké náplně matrace od pružinového jádra. Tím se zajistí, že pružiny zůstanou na svém místě po dlouhá léta a nedochází k propichování matrace.

Len

lan.jpg

Len je rostlina, kterou lidé pěstují již přes 9000 let. Do lněného plátna byly zavinuty mumie egyptských faraonů, do lněných oděvů se oblékali římští patricijové. Tisíce let se ze lnu vyráběl nejjemnější batist, jakož i plachty a předměty denní potřeby. Homogenní ochranná vrstva ze lněných vláken izoluje pružinový blok od ostatních, měkkých vrstev matrace, čímž se prodlužuje jeho životnost. Lněná vlákna mají antiseptické vlastnosti a chrání od elektrostatického stresu. Chrání měkké vrstvy matrace: díky vysoké odolnosti prodlužuje životnost matrace. Napomáhá rovnoměrněji rozložit zátěž na pružinový blok. Je hygroskopický: dobře nasává a odpařuje vlhkost, čímž pomáhá odvětrávat celou matraci. Má výbornou termoregulaci: v horku chladí, v chladu udržuje teplo. Len je použit v matracích kolekce Comfort - model F6 a v kolekci Exclusive - model X1, X2, X3, X4

Bavlnené plátno

Je to 100% přírodní materiál, složený z několika stlačených vrstev bavlněných vláken. Dobře absorbuje vlhkost během spánku a následně během dne rychle odvětrává. Izoluje potah od drsných částí matrace. Používá se k regulaci vlhkosti a vzdušnosti. Poskytuje ideální mikroklima. Bavlněné plátno požíváme v matracích Vegas ve nové kolekci Ecolatex, kde nahradil síťku TRICOVER.

+420 777 642 115
Navigace