Jak poznat kvalitní matraci?

Nabídka různých matrací na trhu je dnes široká a různorodá. Narazíte na kvalitní kousky s výbornými ortopedickými vlastnostmi, ale i na podřadné produkty, které mají velmi malou životnost a negativní vliv na zdraví. Bohužel často neplatí, že dražší matrace je zároveň i lepší a proto nelze říci, že výška ceny nám automaticky napoví o kvalitě matrace.

Při hledání skutečné kvality je potřeba hledět na jiné věci než jen na cenu.

 

Jak poznat kvalitní matraci?

  1. Kvalitní matrace je vyrobená z kvalitních a hustých materiálů, proto její hmotnost je vyšší než u běžných nebo méně kvalitních matrací..
  2. Kvalitní matrace jsou nabízeny s delší zárukou.. V tomto případě si však zkontrolujte, na co přesně se záruka vztahuje. Mnoho výrobců totiž poskytuje záruku jen na výrobní vady nebo na běžné opotřebení materiálu. V takovém případě je 10letá záruka na pěnovou matraci zbytečná, protože životnost pěny je maximálně 5-7 let.
  3. Potah na kvalitní matraci je pevný, hustý a velmi odolný proti oděru a protržení (nebojte se matraci chytit za potah a zvednout ji). Samozřejmě lze potah odzipovat a vyprat. Mimo jiné se tak můžete kdykoli přesvědčit, že pod potahem je opravdu to, co jste si objednali.
  4. Certifikáty u kvalitní matrace pocházejí od renomovaných a nezávislých institucí, ne od neznámých firem nebo přímo od výrobce.
  5. Mnozí výrobci, kteří se tváří jako domácí, nakupují komponenty a suroviny od neověřených a často podezřelých dodavatelů z nejlevnějších koutů světa. Žádejte proto aktuální (nejlépe letošní) doklady a certifikáty o původu materiálů. Po skandálech okolo potravin a alkoholu v poslední době je to mimořádně důležitý aspekt hlavně z pohledu našeho zdraví.
  6. Společnost, která matrace vyrábí, má dlouholetou tradici a praxi, a také se může prokázat různými oceněnními kvality.
  7. Je matrace použitelná jen z jedné, nebo z obou stran?Pokud jen z jedné strany, pak to znamená mnohem nižší životnost a nižší kvalitu výrobku. Pružinové matrace by měly být jednoznačně použitelné z obou stran.
  8. V případě pružinových a taštičkových matrací je jejich kvalita určena zejména vrstvou, která odděluje jádro od ostatních vrstev. Pružina nesmí být v přímém dotyku s měkkou náplní matrace. Proto matrace bez této dělící vrstvy jsou nevhodné na spaní. Nejčastěji se používá pevná nábytková síťka nebo termovlákno. V některých levnějších matracích můžeme najít také netkanou textilii (filc).

 

Jak poznat kvalitního prodejce matrací?

 

  1. Kvalitní a upřímný prodejce má v nabídce různé druhy matrací (pěnové, latexové, taštičkové…), ze kterých si můžete svobodně vybrat pro sebe tu pravou. Není totiž pravda, že nějaký typ matrace je úplně nevhodný a jiný zase ideální. Každý má nějaká pro a proti.
  2. Ve výběru vás nenutí do konkrétního produktu, ze kterého má nejvyšší provizi.
  3. Zodpoví jakékoli dotazy, ukáže vám certifikáty a nebojí se zveřejnit složení nabízených produktů.
  4. vysvětlí nejen výhody daného materiálu, ale i jeho nevýhody..

 

 

+420 777 642 115
Navigace