Potah matrace

Potahy

Poťah na matracoch kolekcie Vegas Exkluziv

Výhody

Potah dodává povrchu matrace komfortní, příjemný a atraktivní vzhled. V první řadě by však potah měl dlouhodobě podporovat vlastnosti a funkčnost dané matrace. Z hygienických důvodů se doporučuje snímatelný potah, který lze prát.

Na co si dávat pozor?

Hlavní rozdíl mezi kvalitním a nekvalitním potahem je ve složení a hustotě svrchní látky. To, co je pod ní, je už jen jakousi designovou součástí, která potah učiní krásnějším a atraktivnějším. Hustota svrchní potahové látky ukáže, jestli je potah kvalitní, zda se rychle sedře a celkově jak dlouho vydrží. Nejjednodušší potahy začínají na hustotě od 80 g/m², avšak zde nelze očekávat jakoukoli životnost. Standardní potahové látky se vyrábějí s hustotou 130 – 220 g/m². Tyto látky mají standardní kvalitu a jejich životnost je přibližně 5-7 let. Velmi kvalitní látky s dlouhou životností a vynikající odolností vůči oděru dosahují hustoty od 250 g/m² a více. Není pravda, že potahy z čistě přírodních vláken (např. 100% bavlna) jsou lepší než ze syntetických, spíše naopak. Právě umělá vlákna disponují výzkumem zdokonalenými a téměř ideálními vlastnostmi, nemluvě o tom, že cena syntetických vláken je často nižší než cena přírodních vláken. Potah by měl především podporovat vlastnosti matrace, a proto by například matrace z elastické paměťové pěny neměla být překryta silným a hrubým potahem. Povrch potahu by měl být příjemný na dotek a neměl by na matraci klouzat sem a tam. Na trhu se setkáme i s názory, že například potahy impregnované látkami typu aloe vera, ylang ylang či protkané stříbrným vláknem působí blahodárně na pokožku a léčí. Není to pravda a jedná se jen o marketingové hry, které mají zákazníka splést a zmást. Tyto látky fungují v nápojích nebo jako mastičky, ale určitě ne v potahu, kteý se vyrábí pod horkým vzduchem, kde většina léčivých látek shoří. Potahy se perou v pračce, kde se zbytek látek odplaví. Také fakt, že na potah dáváme většinou ještě prostěradlo a spíme v pyžamu, což tělo izoluje od povrchu jakéhokoli "léčivého" potahu, potvrzuje nesmyslnost tohoto tvrzení a zavádění zákazníka.

 

Potahy v matracích Vegas

BAMBOOTEX - kolekce COMFORT

Pletený potah z ekologického úpletu Bambootex je měkký a velmi odolný. Má blahodárné účinky na pokožku a vytváří optimální mikroklima lůžka. Zachovává vlastnosti i po mnoha vypráních.

 

CRYSTAL TEX - kolekce MODERN

Potah Crystal Tex je vyroben z měkké tkaniny Crystal Tex s viskózovými vlákny. Taková tkanina „dýchá“ a zajišťuje větrání matrace. Schopnost absorbovat a odpařovat nadměrnou vlhkost vytváří příznivé mikroklima pro pokožku spícího člověka. Design tohoto potahu je doplněn větracími otvory a odolnými držadly pro pohodlné otáčení matrace.

 

PREMIUM JACQUARD - kolekce EXCLUSIVE

Exkluzivní potah Premium Jacquard s výšivkou a sametovým velurovým dekorem zvýrazňuje dobrý vkus majitele. Povrch potahu je vyroben z husté žakárové tkaniny s přírodními vlákny kašmíru. Boky odolné nábytkové textilie jsou doplněny větracími otvory pro lepší větrání matrace a držadly pro otáčení matrace.

 

PREMIUM KNITWEAR  (prémiové úplety) - kolekce EXCLUSIVE

 

Kvalitní úpletový potah z hedvábí a bambusu. Hedvábí vytváří atmosféru pohodlí a klidu a přírodní bambus poskytuje sílu a odolnost.

 

ORGANIC CARE  – kolekce ECOLATEX

Plně přírodní složení potahu Organic Care je ideální pro lidi s citlivou pokožkou. Kombinace „dýchající“ bavlny s vlákny z dřevní vlákniny Tencel z australských eukalyptů poskytuje výrobku jemnost, pevnost a příjemnou chladivost. Boky potahu jsou vyrobeny ze směsi bavlny a lnu - klasika, kterou milují přívrženci přírodních materiálů.

 

INTEL TOUCH  - kolekce ACTIVE


Velkolepý potah s reliéfem ve formě plástve z kompaktního úpletu má mikromasážní účinek, který pomáhá relaxaci během spánku.

+420 777 642 115
Navigace